Najbolji lijek za prostatitis

Za mnoge muškarce, bolest kao što je prostatitis uzrokuje mnogo problema i nelagode. Hitno liječenje pomoći će promijeniti situaciju na bolje.

Do danas, unatoč širokom izboru lijekova, pitanje koji je najbolji lijek za prostatitis postoji, još uvijek ostaje relevantno.

tablete za prostatitis

Odabir doista učinkovitog lijeka iz cijelog asortimana nije lak zadatak.

Kako odabrati

Važno je napomenuti da liječenje prostatitisa nikada nije ograničeno na korištenje jednog lijeka. Najučinkovitiji će biti režim liječenja koji uključuje različite skupine lijekova, a ne samo lijekove. Integrirani pristup liječenju prostatitisa omogućuje ne samo uklanjanje simptoma bolesti i problema s mokrenjem, već i uklanjanje izvora infekcije.

Teško da se najbolji lijek za prostatitis može nazvati tradicionalnom medicinom. Oni samo olakšavaju stanje pacijenta, pa se ne biste trebali potpuno oslanjati na njih. Prije svega, prostatitis zahtijeva protuupalnu, antibakterijsku i antibiotsku terapiju. Sve lijekove propisuje strogo liječnik.

A kako biste odabrali najbolji lijek za prostatitis, morate proći temeljit pregled. Lijek koji odabere stručnjak trebao bi imati snažan učinak na patogene koji djeluju u tijelu. Ako lijek nije pravilno odabran, tada će se neko vrijeme nakon početka uzimanja lijeka simptomi bolesti ponovno vratiti. Prilikom odabira najboljeg lijeka za prostatitis, trebali biste se voditi sljedećim preporukama:

  • Nikada nemojte koristiti antibiotike iz skupine lijekova koje ste nedavno koristili za liječenje druge bolesti;
  • Ako se nakon 3 dana uzimanja lijeka ne primijeti poboljšanje, treba ga zamijeniti učinkovitijim lijekom;
  • Lijek za prostatitis ne bi trebao imati teške nuspojave.

Budite spremni na činjenicu da liječenje prostatitisa lijekovima može trajati nekoliko tjedana ili čak mjeseci. Stoga, ako neki od lijekova koje je propisao liječnik snažno djeluje na bubrege, gastrointestinalni trakt ili jetru, treba ga isključiti iz uzimanja.

Popis lijekova

Moderni lijekovi za liječenje prostatitisa imaju različite oblike. Farmaceutske tvrtke proizvode lijekove u obliku tableta, kapsula, intravenskih injekcija i rektalnih čepića. Teško je imenovati najbolji lijek za prostatitis. Samo njihovom kombiniranom primjenom možete postići brz i dugotrajan terapeutski učinak. Razni izvori nude širok izbor lijekova kao takav lijek. Istaknimo 4 najučinkovitija i najbolja lijeka za prostatitis.

Fitopreparat u obliku kapsula

Alat ima protuupalni učinak, smanjuje propusnost krvnih žila. Zahvaljujući svom snažnom djelovanju, pomaže smanjiti oticanje tkiva prostate.

Finasterid tablete

Još jedan od najboljih lijekova za prostatitis, koji je dostupan u obliku obloženih tableta. Aktivne tvari u sastavu osiguravaju smanjenje dihidrotestosterona u krvi, čime se sprječava daljnji rast tkiva prostate. Od ostalih pozitivnih učinaka tu je smanjenje volumena prostate, uspostavljanje normalnog protoka mokraće i smanjenje znakova opstrukcije mokraćnog sustava. Nuspojave nakon uzimanja lijeka su izuzetno rijetke.

Lijek na bazi sjemenki bundeve

Lijek je dostupan u tri oblika - tablete, oralno ulje i rektalni supozitoriji. Lijek ublažava bol, povećava potenciju i aktivira obranu tijela. Jedina kontraindikacija za njegovu uporabu je individualna netolerancija na pojedine komponente lijeka.

Rektalni supozitoriji

Rektalni čepići s pravom se mogu smatrati jednim od najboljih lijekova za prostatitis. Lijek smanjuje stupanj edema tkiva prostate, stimulira mišićni tonus mokraćnog mjehura i poboljšava mikrocirkulaciju krvi u tkivima. Prilikom primjene lijeka može doći do alergijske reakcije.